Africká pomoc kĺbom

18.06.2004 Celý región

Väčšina z nás má sedavé zamestnanie, málo času a málo chuti na aktívny pohyb. Ak sa už do niečoho pustíme, často sa stáva, že to nezoberieme za správny konie...
Väčšina z nás má sedavé zamestnanie, málo času a málo chuti na aktívny pohyb. Ak sa už do niečoho pustíme, často sa stáva, že to nezoberieme za správny koniec a nevhodným pohybom si ešte viac škodíme. To všetko sa prejavuje na zdraví našich kĺbov a svalov.

Ak sú vaše kĺby zdravé, pôsobia chrupavky ako poduška, ktorá tlmí nárazy vznikajúce pri pohybe. Pri osteoartróze porucha chrupaviek spôsobuje, že konce kostí sa akoby \"odierajú\" jedna o druhú. Výsledkom je narušenie štruktúry kĺbu - prípadne aj okolitých svalov a šliach. Osteoartróza je najčastejším kĺbovým ochorením nielen u staršej populácie, ale aj ľudí v strednom veku a u športovcov. Charakterizuje ju degeneratívne postihnutie chrupaviek, remodelácia a novotvorba kostí. Choroba obmedzuje pohyblivosť kĺbov a bolesťami výrazne znižujú kvalitu života.
Podstatou liečby tohto ochorenia nie je iba odstraňovať bolesti, ale taktiež prinavrátiť kĺbovej chrupavke pôvodnú funkciu - elastické vlastnosti, mechanickú odolnosť a bezchybný pohyb kĺbu.

Pružné kĺby bez bolesti
Africkí liečitelia používali na tieto problémy bylinu harpago, najmä jej podzemnú časť, ktorá obsahuje tzv. harpagozidy. Táto liečivá rastlina pôsobí na kĺby protizápalovo, znižuje bolestivosť a urýchľuje odplavovanie nežiaducich usadenín spôsobujúcich opuchy. Jej účinky môžeme využiť aj my. V lekárňach ju nájdeme vo forme extraktu z Harpaga. Vital Harpago je moderný prírodný preparát, ktorý obsahuje silné horčiny prospievajúce žalúdočnej sliznici. Na rozdiel od chemických liekov nezaťažuje tráviacu sústavu. Látky získané z hľúz Harpaga podporujú správne vylučovanie tráviacich štiav a harmonizujú tak celú látkovú výmenu.

Komu dokáže pomôcť?
Je vhodný na prevenciu a na obmedzenie už viditeľnej bolestivosti kĺbov. Dokáže pomôcť starším osobám, všetkým, ktorí trpia poruchami trávenia, ľuďom v sedavom zamestnaní a športovcom. Prináša úľavu aj tým, ktorí trpia reumatizmom.
Ak Vital Harpago používate dlhodobo, pomáha chániť kĺbové púzdro, zvyšuje pohyblivosť kĺbov, obmedzuje ukladanie škodlivých látok.
V jednom balení nájdete 60 kapsúl. Cena: 280, -Sk. Na dosiahnutie optimálneho efektu na pohybový aparát lekári odporúčajú minimálne dve balenia prípravku.
Z. Joneková
 

Vyberte región